Groeten uit Slovenië

Het eerste team van Accres Apeldoorn heeft deelgenomen aan de Europese Clubkampioenschappen voor schaakteams. Deze werden georganiseerd van 24 september tot en met 2 oktober in Rogaska Slatina, Slovenië. Vorig jaar behaalde het Apeldoornse team een derde plaats in de nationale competitie, waarmee plaatsing voor de Europacup werd afgedwongen. In de zomer werd het team geformeerd met daarin louter Apeldoornse schakers.

De schakers die de strijd met de wereldtop aangingen waren Roeland Pruijssers, Merijn van Delft, Stefan Kuipers, Sjef Rijnaarts, Erik Smit, Tom Meurs en Freddie van der Elburg. Behalve de Apeldoornse inbreng waren ook LSG uit Leiden en Voerendaal aanwezig namens Nederland. Daarnaast was er nog een aantal Nederlanders actief in buitenlandse dienst, waaronder Nederlands kampioen Anish Giri en Loek van Wely. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.