Tobias Kabos wint Breugembokaal. Chiel van Oosterom HSB-kampioen

Tobias Kabos van Zukertort Amstelveen is winnaar geworden van het 8e snelschaaktoernooi van Promotie om de Breugembokaal. Chiel van Oosterom (DSC) is nieuwe HSB-snelschaakkampioen.

In het Zoetermeerse Denksportcentrum hebben 52 snelschakers een spannende strijd om het open kampioenschap van Promotie uitgevochten. Het toernooi telde elf ronden en elke ronde bestond uit een minimatch van twee partijen. Tobias Kabos werd toernooiwinnaar met 21 matchpunten en 17,5 bordpunten. Op de tweede plaats is Yong Hoon de Rover (Purmerend) geëindigd met 19 matchpunten en 18,5 bordpunten. De Rover was de productiefste, maar Kabos won in de 6e ronde het onderlinge duel met 1,5-0,5 en dat bleek achteraf beslissend. De Amstelvener besliste al zijn overige matches met 1,5-0,5, terwijl De Rover in de slotronde Bannink nog een gelijkspel moest toestaan.

Chiel van Oosterom die na de 6e ronde aan de leiding ging haakte in de twee daarop volgende ronden af na een nederlaag tegen De Rover en een gelijk spel tegen Van Zetten. De strijd om het HSB-kampioenschap lag op dat moment weer open met Van Oosterom en Zetten (Promotie) beiden op 12 matchpunten. Van Oosterom zette daarom een sterke eindsprint in en won zijn resterende partijen. Van Zetten verloor in de laatste ronden van Tobias Kabos en Erik Hoeksema en werd op het laatste moment nog voorbijgestreefd door clubgenoot Bernard Bannink.

De eerste prijs in de B-groep werd een prooi voor Jean Michel Beeloo van het Haagse Schaakhuis. Rens Minnema (Promotie) werd tweede.

HET TOERNOOI IS FINANCIEEL MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE STICHTING FLORAVONTUUR PROMOTIE ZOETERMEER, SWOB DE KADE EN DE BOEKHOUDKUNST ADMINISTRATEURS.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.