Nederlanders in het buitenland

Altijd aardig waar Nederlandse schakers zich in het buitenland zoals ophouden. Met de speciale rubriek “Nederlanders in het buitenland” zullen we op gezette tijden proberen om een overzicht te produceren. Hieronder treft u het nodige aan. Speelt u ook ergens mee, dan houden ons aanbevolen voor meer toernooilinks.

15. Offene Internationale Bayerische Schach Meisterschaft

Van 29 oktober tot en met 6 november vindt een sterk open toernooi plaats met in totaal twaalf 2600+-spelers op de lijst. Veel landgenoten met o.a. GM Sipke Ernst, IM Gerard Welling en Jeroen van den Bersselaar. Voor de toernooisite deze link en voor de deelnemerslijst klik hier .

Van 29 oktober tot 1 november:

Het Luzern Open

  • Goldstern Filip FM (2319)
  • Brugman Dick
  • Jostmeijer Erik (1921)

Voor verdere informatie is hier de link.

2 -7 november

Panama Chess Open 2011

Toernooivos GM Sergey Tiviakov 2647 speelt mee in dit evenement.

De toernooisite treft u hier .

14 – 25 november

21st World Senior Chess Championship met onder andere Ad van Den Berg (2219).

Voor meer info klik hier .

Van 2 tot 11 december:

Het FESTIVAL INTERNACIONAL DE AJEDREZ te Benidorm voor spelers met een rating lager dan 2300 en voor jeugdspelers. Daar zien we Henrik Westerweele (1961) en Jo Steinschuld (1675) op de lijst staan.

Voor verdere informatie moet u hier klikken.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.