Historische dag voor Stukkenjagers

Op 29 oktober 2011 schreef Stukkenjagers 1 geschiedenis door voor het eerst – en volgens velen ook voor het laatst – de koppositie in de Meesterklasse te grijpen. Net als HSG in ronde 1 trad ook Groningen aan met drie sterke grootmeesters en één IM, maar aan vijf van de overige borden hadden de onzen een ratingoverwicht. Aan de topborden konden Herman Grooten en Frans Konings het niet bolwerken tegen respectievelijk Sergei Tiviakov en Daan Brandenburg, maar aan bord 3 veroverde Anne Haast haar eerste grootmeesterscalp door met zwart Jan Werle te verslaan. Die klap was cruciaal, zeges van Jan Sprenger (4), Mark Haast (6), Cor van Dongen (9) en Petra Schuurman (10), plus een remise van Bianca Muhren (7), tilden de score naar 5,5. Dat Mart Nabuurs (5) en Mark Clijsen (8) daarna het loodje legden mocht de pret – die zeker zal duren tot 26 november – niet drukken.

De andere vier Stukkenjagers-teams die in De Harmonie aantraden stuwden de euforie nog verder op door alle te winnen. Stukkenjagers 2 ontving in de derde klasse KNSB Goes, dat enkele seizoenen geleden al eens met een 7,5-0,5 nederlaag huiswaarts ging. De gasten deden het nu fractioneel beter, al moet gezegd dat de 7-1 zege van SJ 2 geflatteerd was. Winst was er voor César Becx (2), Erik Nicolai (3), Martijn Blom (4), Erik Dignum (7) en Reinier Jaquet (8), terwijl Peter Huibers (1) en Jiri Obels (5) remiseerden. Ook voor Ruud Feelders (6) werd een winstpunt genoteerd, toen zijn tegenstander de tijd overschreed. De Zeeuwen protesteerden, omdat ook Ruud door zijn tijd heen was. Binnenkort horen we of het 7-1 blijft of 6-2 wordt. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.