Spijkenisse 1 wint 2e wedstrijd in Groesbeek

Na de 7-1 overwinning op Philidor Leiden in de eerste ronde heeft Spijkenisse 1 in de tweede ronde schaakvereniging PION uit Groesbeek met 6-2 aan de zegekar gebonden . PION promoveerde verleden jaar uit de 3e klasse landelijk naar de 2e klasse landelijk en wist in de 1ste ronde verrassend te winnen van De Wijker Toren uit Wijk aan Zee. Kopman Rick Lahaye, die een aantal jaren training gaf in Groesbeek, gaf dan ook voor de wedstrijd aan, dat dit een niet te onderschatte tegenstander was.

De wedstrijd verliep als volgt:

Björn Verstraate mocht als eerste een punt noteren. Op bord 8 speelde hij een dubieuse opening, maar toen zijn tegenstander niet doortastend optrad kwam hij met een vernietigende counter.

Ook Maurits van der Linde profiteerde optimaal van de geboden kansen en won in de aanval. Fabian van Buuren en Jordy Lahaye brachten tamelijk geruisloze remises op het scorebord. Kopman Rick Lahaye was in de tijdnoodfase in tactisch opzicht sterker dan zijn tegenstander en wist een gelijke stelling naar zich toe te trekken. Bij de tijdcontrole stond het zodoende al 4-1 voor Spijkenisse 1, waardoor er nog een halfje binnen moest worden gehaald op de 3 overige borden om de overwinning mee naar Spijkenisse te nemen. lees verder…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.