Stukkenjagers klopt ook koploper Groningen

De doodverfde degradant De Stukkenjagers uit Tilburg heeft na twee ronden brutaal de leiding genomen in de Meesterklasse. Door een uiterst spannende wedstrijd tegen medekoploper Groningen nipt in het voordeel te beslissen, gaat Stukkenjagers nu samen met Voerendaal aan kop. Het verschil is zelfs een half bordpuntje in Tilburgs voordeel zodat deze voor Stukkenjagers unieke stand ingelijst zal worden. Als er een ‘Man of the Match’ zou kunnen worden uitgeroepen, dan was dat in dit geval een dame. Het lukte Anne Haast namelijk om met zwart haar eerste grootmeesterscalp te pakken. Zij versloeg in een onderhoudende partij grootmeester Jan Werle.

De duels aan de topborden. Vooraan Jan Werle (links) en Anne Haast (rechts), achter Jan is GM Daan Brandenburg te zien en tegen de wand spelen Sergej Tiviakov en Herman Grooten hun partij(Foto Winifred Paulis).

Enig minpuntje voor Anne op deze dag was dat ’s avonds bleek dat haar fiets gestolen was.

Voor de oprichters van De Stukkenjagers was het debuut in de Meesterklasse, een paar jaar terug, al een unicum. Helaas degradeerde de ploeg toen met nul matchpunten. Nu zijn dat er al vier, zodat lijfsbehoud zeker tot de mogelijkheden gaat behoren. Sommigen riepen al dat er nu voor het kampioenschap gegaan moet worden. Maar waarschijnlijk dat meer te maken met de alcoholische versnaperingen achteraf…

Het bleef nog lang onrustig in Tilburg… (Foto Winifred Paulis)

Zoals al gezegd zullen sommigen binnen de vereniging de volgende stand boven hun bed hebben hangen:

Hier de persoonlijke uitslagen:

Er volgt later een uitgebreid verslag met analyses en opmerkingen. Een aantal ingevoerde analyses zijn al via de viewer na te spelen.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

2 Comments

  1. Avatar
    Erik oktober 31, 2011

    Hartelijk gefeliciteerd! Het is prachtig om te zien dat jullie schaak- en vriendenclub, die het vooral doet met eigen spelers (enkele oude wijzen aangevuld met jonge, eigen kweek), de zogenaamde professionele teams met hun bijeengekochte grootmeesters (ik overdrijf een beetje, ik weet het) een lange neus zet. Lang leve de underdog!

    Herman, zie ik dat goed ? Is jouw levensgezellin je voorbij in ELO ?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.