Voerendaal haalt uit tegen LSG

In de tweede ronde van de Meesterklasse speelde Voerendaal tegen het sterke en homogene team van LSG. De Leidenaren waren in de sterkste opstelling gekomen terwijl bij Voerendaalse zijde Ali Bitalzadeh vervangen werd door captain Tom Bus.

Om het team te "dragen"speelde de op papier sterkste spelers van LSG speelden op bord 1 en bord 10. Edwin van Haastert haalde een fraaie overwinning op Oscar Lemmers terwijl Jan Willem de Jong na hard werken Tom Bus in tijdnood verschalkte. Met deze twee overwinningen was de koek bij LSG op. Op bord 3 werd door Andrei Orlov en Mark van de Werf al snel de vrede getekend. Bij het Limburgs onderonsje tussen Ivo Wantola en Paytruck Driessens werd het evenwicht nooit verbroken. Mihail Saltaev heeft Michiel Bosman geen kans gegeven. Via triplering op de g-lijn werden langzaam maar zeker de duimschroeven aan gedraaid en het punt verzilverd. Thomas Trella maakte een fraai debuut bij de Voerendaalse club. Met een doeltreffende actie in het cenrum versloeg hij jeugdtalent Arthur Pijpers. Met eenvoudige middelen wist Daniel Hausrath een belangrijke pion te winnen. Rudy van Wessel keepte het eindspel zo goed als hij kon maar kon het tij niet keren. In een chaotische partij leek remise de meest waarschijnlijke uitkomst tussen Christian Braun en Raoul van Ketel. Er zat echter een groot lek in de witte afwikkeling waardoor Braun pardoes een stuk won. In hevige tijdnood kreeg Felix Levin het volle punt in de schoot geworpen.

Christof Sielecki maakte remise om het vijf en halfde punt binnen te halen. Er gaan geruchten dat Christof dat deed in gewonnen stelling. De geruchten zijn niet waar!

Voerendaal staat nu samen met de Tilburgse Stukkenjagers fier aan de leiding in de Meesterklasse. Met het wegvallen van de sponsor van HSG is de strijd om de titel nog nooit zo open geweest. Voerendaal hoopt om net zoals vorig jaar in het "linkerrijtje" terecht te komen. Ze zijn op de goede weg.

In ronde drie wacht het sterke HMC, dat een povere start kende. Met Fridman en Giri in de gelederen zal dit een zware match worden. Maar Voerendaal heeft al eens eerder van HMC gewonnen….Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.