Wochdag voor KC2: winst in Leeuwarden

Zaterdag 29 oktober 2011 gaat de boeken in als een Wochdag. Zo-n dag wordt voorafgegaan door een avondje flink doorhalen in de kroeg. Na jezelf op deze beproefde wijze voorbereid te hebben, slaap je een paar uurtjes (voor de vorm) en sta je ruim op tijd (zeker 10 minuten voor aanvang) op voor de wedstrijd. Je spettert wat water op je gezicht en fietst zo snel je kunt naar de afgesproken plek. Aldaar aangekomen verwittig je je coach en medespelers, dat je vandaag een punt gaat scoren. Je negeert de fronsende blikken, schuddende hoofden en lastige vragen over ELO. Je laat je vervoeren naar de speelzaal, neemt plaats en hakt je tegenstander van het bord. Je neemt voor de verandering maar eens een pilsje.

Ja, vandaag was een Wochdag. Allereerst voor de meester zelf. Origineel spel van Wouter (met zwart) tegen FM Tondivar leverde een gevaarlijke aanval op, die wit behoedzaam had moeten neutraliseren. Toen hij een lichte verzwakking van zijn koningsstelling toeliet, ging Wouter er met een stukoffer dwars doorheen. Wit moest afwikkelen naar een verloren eindspel, dat onze man foutloos uitspeelde.

Miguoel had het in de auto door de groene Friese weiden al over normen gehad, en hij mocht het laten zien tegen IM Migchiel de Jong. De IM had ergens remise kunnen en moeten maken, maar toen hij te optimistisch speelde wist Mig af te wikkelen naar een gunstig eindspel. Dit leidde hij normwaardig naar winst.

Het was vandaag ook een Pijpdag. In een lastige Siciliaanse stelling leek Peter (wit) het doelwit te worden van taktisch vernunft van Erik Sparenberg, maar hij wist nog net het juiste tegengif te vinden. Toen de zaken onder controle waren was het de beurt aan de Pijp om met combinatoire wendingen de partij naar zich toe te trekken.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.