Zes matchpunten voor Amstelveen

A1 te sterk voor Unitas

Unitas is een sterke vereniging, maar op papier leek Amstelveen desondanks favoriet. Het team was compleet, al had Capitano Sander Los ditmaal wegens vormcrisis besloten zijn troepen vanuit de achterhoede naar de zege te begeleiden. Die tactiek leek na een paar uur vruchten af te werpen. Een flink aantal spelers had prettige tot zeer prettige stellingen opgebouwd. Dat gold helaas echter niet voor Sybolt – zijn seizoen wil nog niet echt vlotten – ditmaal ging er na wat mindere zetten een stuk de mist in. De gelijkmaker kwam van Jelmer – in tijdnood kwam zijn tegenstander de moeilijkheden niet meer te boven. Matthew dacht wel goed te staan maar overzag ineens een enorme truc – tot zijn geluk kon hij vlak daarna eeuwig schaak afdwingen. Sander had inmiddels zo’n ruimtevoordeel opgebouwd dat zwart maar een stuk offerde – dat stelde zijn ondergang slechts korte tijd uit. Amstelveen kwam zodoende weer op voorsprong.

Gezien de posities op de andere borden leek de overwinning op dat moment al vrijwel zeker. Dennis en Tobias hadden elk een pluspion, Fitzgerald Krudde en Stan van Gisbergeb stonden ook gunstig. Lody Kuling had met de zeer jeugdige Jorden van Foreest te doen. Die speelde op intuïtie een aantal rare zetten die tot ieders verbazing ook nog speelbaar bleken. Lody won echter wel ergens een pion en ging over tot de uitmelkfase. Kevin speelde zijn partij volgens een bekend patroon: lang nadenken, in moeilijkheden komen, in gierende tijdnood raken en toch de goede zetten blijven vinden waarna er een eindspel overblijft. Soms zelfs een heel gunstig eindspel, maar ditmaal werd het ‘gewoon’ remise. Ook bij Tobias werd het remise na een gedwongen zetherhaling.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.