De Stukkenjagers-Groningen, een zwaar dagje Tilburg

Zo sta je bovenaan, zo sta je weer in de middenmoot. Wie voorafgaand aan de competitie gezegd zou hebben dat De Stukkenjagers na twee ronden bovenaan zou staan had makkelijk iemand kunnen vinden om mee te wedden. Toch is het zo. Op grond van het wedstrijdverloop lijkt het een gemakkelijke overwinning te zijn geweest voor de Tilburgers, maar dat komt meer omdat onze nederlagen sneller duidelijk waren dan de overwinningen. Al snel was duidelijk dat Riemens, Potze, van Pelt en Dijkstra een zware middag zouden krijgen. Een tactische omzetting in de opstelling van De Stukkenjagers pakte optimaal uit. De sterke spelers Sprengen en van Dongen hadden op borden 4 en 9 weinig moeite met Riemens en van Pelt. Bij Potze en Dijkstra duurde het iets langer, maar ook deze partijen waren door de teamleider in de prognose al op een nul gezet. Niettemin was er nog ruimte voor enig optimisme. Deels op grond van de stand op de borden, deels op grond van het vertrouwen dat ratingoverwicht meestal ook wel tot uiting komt. Kleine tegenvaller was het feit dat de goede stelling van Joop Houtman in remise bleef steken. Joop startte een gevaarlijk ogende koningsaanval, maar nam genoegen met eeuwig schaak, omdat het ontlopen daarvan ook risico’s met zich meebracht. Ondertussen had Sergey Tiviakov gewonnen van Herman Grooten. Tiviakov’s partijen vallen meestal niet op door woeste stukoffers en dolle taferelen. De schoonheid zit in iets anders. Met kleine middelen wordt de stelling opgebouwd om vervolgens met ijzeren hand te worden uitgebouwd. Erg mooi om te zien (zie gameviewer hieronder). Daan Brandenburg deed het anders. Eerst moest de aanval van Konings worden opgevangen. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.