Één grootmeester maakt nog geen zomer

Afgelopen zaterdag trad ons 2e team in Concordia aan tegen Heerhugowaard 1, welk team de 1e wedstrijd met 7-1 had gewonnen, dus moesten de messen worden geslepen. Deze keer traden we op volle oorlogssterkte aan.

Heerhugowaard had hun grootmeester Harmen Jonkman aan het 3e bord opgesteld en niet zo als gedacht aan het eerste bord.

Jammer dat met deze handelwijze nog altijd de hand wordt gelicht. Ik pleit al een tijdje om voor de opstelling de ratingvolgorde aan te houden, welk systeem in Duitsland wordt gehanteerd, maar in Nederland gebeurt dit te pas en te onpas.

We hadden derhalve Rob aan het 1e bord opgesteld, want hij wilde graag de scalp van een grootmeester in zijn bezit krijgen. Groot was zijn teleurstelling, dat hij tegen Gerrit van Oostrum moest spelen. Maar Rob was uiteraard goed voorbereid en kwam met zwart in het Spaans goed uit de opening, speelde het erg secuur, snoepte een stuk mee waarna zijn opponent nog wel tegenspartelde, maar niet meer dan dat. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.