Purmerend trekt aan het langste eind

Het klassieke duel tussen De Eenhoorn en SC Purmerend werd net als vorig seizoen een overwinning voor de Purmerenders. De onderlinge krachtverschillen zijn klein maar onze tegenstanders hebben GM Dimitri Reinderman in de gelederen die goed is voor een (bijna) zekere winstpartij en daarbij vaak net het beslissende verschil maakt.

De Eenhoorn startte zaterdag met een 0 – 1 achterstand. Jeroen en Warner de Weerd hadden reeds vooruitgespeeld en ondanks een kansrijke stelling ging het mis en kon Warner profiteren. Het vervolg kende bij aanvang de nodige hilariteit bij het bekendmaken van de (tactische) opstellingen. Ron was als eerste klaar, zijn partij tegen Rob Schoorl eindigde in remise. Het kwaliteitsoffer van Rob was misschien niet correct maar Ron vertrouwde het niet en gaf materiaal terug waarna de vrede werd getekend. Nog voor de eerste tijdcontrole vielen twee beslissingen ten gunste van het thuis team. Daan zette Pieter Hopman hardhandig van het bord en even later gaf Lucas van Mil tegen Mark een stuk weg zodat De Eenhoorn op een 2½ – 1½ voorsprong kwam. In deze fase stonden de meeste borden bevredigend zodat een eindoverwinning mogelijk leek. Vervolgens ging het echter mis bij Farhad.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.