Gedeeld 2de plaats in Le Touquet!

Vrijdagavond ben ik teruggekomen uit Frankrijk waar ik gedeeld 2de ben geworden bij het toernooi in Le Touquet.

Een fraai monument in het park

Een solide toernooi waarin ik met 5 remises en 4 winsten op 6.5 uit 9 ben geëindigd.

Ik begon als 3de geplaatst aan het toernooi. Als stip op nr 1 geplaatst was GM Romanov (2639), verder nog een stuk of 5 IM’s tussen de 2400 en 2500, waaronder ik.

Het begin

Over mijn spel van de eerste 4 rondes was ik niet helemaal tevreden. Ik haalde weliswaar nog 3.5 uit 4, maar ik vreesde dat met dit niveau het lastig zou gaan worden tegen de wat sterkere spelers. In de 4de ronde werd ik ingedeeld tegen een jongetje dat er nog jonger uit zag dan Sjoerd. Later bleek dan ook dat hij in 2000 geboren is. Toen was ik al Nederlands kampioen tot en met 10 en had ik al bijna een FIDE-rating van 2050! Het was dus wel een rare ervaring om ertegen te spelen. Gelukkig deed hij niet steeds de beste zet. Hij speelde een solide opening maar door het terugpakken op d4 had hij een geïsoleerde pion. Normaal een teken om een aanval op te zetten, maar doordat zijn loper op b2 stond kwam daar niet zoveel van. Hij had moeite met een plan te verzinnen en toen hij vrij wanhopig met zijn pionnen naar voren ging kon ik materiaal winnen. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.