Veertien grootmeesters bij Haije Kramer en Waling Dijkstra toernooien

Voor het Waling Dijkstra Open, het schaaktoernooi dat van vrijdag 18 tot en met zondag 20 november 2011 wordt gespeeld, hebben zich elf grootmeesters aangemeld, onder wie de winnaar van 2009, Namig Guliyev uit Azerbeidzjan, en zijn sterke landgenoot Rauf Mamedov. Aan de Haije Kramer Vierkamp doen vier Friese topschakers mee: grootmeesters Sipke Ernst, Jan Werle en Daan Brandenburg en internationaal meester Migchiel de Jong.

Het toernooi, dat weer georganiseerd wordt door de 164-jarige Koninklijke Schaakclub Philidor 1847, vindt plaats in historisch en letterkundig centrum Tresoar in hartje Leeuwarden. De organisatie is er weer in geslaagd een sterk veld op de been te krijgen. Behalve de twee Azeri staan op de lijst de twee sterke Oekraïense grootmeesters Yuri Solodovnichenko en Andrey Sumets, en uit Bulgarije de grootmeesters Krasimir Rusev, Vladimir Petkov en Petar Genov en internationaal meester Petar Arnaudov; uitgezonderd Genov deden zij in 2009 ook al mee.

Drie jonge grootmeesters komen uit de Verenigde Staten, Wit-Rusland en Rusland: respectievelijk Aleksandr Lenderman, Nikita Maiorov en Alexandre Danin.

Nederland wordt vertegenwoordigd door grootmeester Harmen Jonkman, internationaal meester Thea Lanchava en veelvoudig jeugdkampioen Lars Ootes. En natuurlijk vele sterke spelers uit de regio, onder wie de jonge talenten Nick Maatman (16) uit Oldeholtpade en Jouke Bakker (15) uit Sneek.

Inschrijven voor het Waling Dijkstra Open is nog mogelijk. Deelname is gratis voor spelers tot en met 17 jaar en voor studenten geldt een gereduceerd tarief. Er worden speciale jeugdprijzen uitgeloofd.

Voor verdere informatie: zie de website www.philidor164.nl, mail: , of bel Eddie Scholl: 058-2137769 of Juko Schoonhoven: 06-53332649.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.