Zwak optreden SVD

In de tweede wedstrijd van het seizoen, tegen het bepaald niet sterke Almelo, heeft SV Doetinchem een zwakke prestatie geleverd. We verloren met 3½-4½ na een middag die er heel lang veelbelovend voor ons uitgezien heeft. Je kunt zeggen dat het niet meegezeten heeft, maar daarmee houden we onszelf voor de gek. Onkunde is een eerlijker kwalificatie.

Neem nou Bert. Over de prestaties van invallers schrijf ik doorgaans in milde bewoordingen, maar Bert is zo langzamerhand tot de vaste bemanning gaan behoren en dan gelden er zwaardere criteria. Knoeiwerk, Bert! Dat Pd5 kon je van heinde en ver zien aankomen! Verder maak ik er geen woorden aan vuil, maar het resultaat was een vette nul.

Kees heeft in de afgelopen seizoenen zo’n vracht punten – om precies te zijn: 35½ uit 57 in de KNSB – voor het team binnengebracht, dat ik uit eerbied hiervoor het houd bij de opmerking dat Ben Poelstra dus een heel goede prestatie leverde door van Kees te winnen. Zelfs moeder Poelstra kon hieraan niets veranderen: ze werd binnen luttele minuten door haar zoon weer naar buiten gedirigeerd.

Marino heeft lang geprobeerd tegenstander Manfred Lukas in de war te brengen. Dat lukte echter niet en het resultaat was een correcte remise.

Henny won overtuigend. Hij bleef goed loeren naar tactische kansen tegen een overbelaste koning en wist die met een goed getimed offer uit zijn tochtige vesting te trekken.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.