SIO toernooi 2011

Berend Eikelboom wint 23ste SIO Rapidschaaktoernooi

Het 23e SIO Rapid Toernooi is gewonnen door Berend Eikelboom (2117) en dat was een grote verrassing, want de eerste groep kende een sterke bezetting met meervoudig kampioen Jan-Willem de Jong (2415) en voormalig kampioenen Menno Pietersma (2229) en Michael Aagaard (2046). De gemiddelde rating van de eerste groep lag sowieso dik boven de 2000. De Rotterdamse regio scoorde prima in de hoofdgroep, want naast winnaar Berend, werden Arjan van der Leij en Erik Hennink respectievelijk 3e en 4e.

De favoriet Jan-Willem de Jong begon slecht, want verloor in de eerste ronde van latere winnaar Berend Eikelboom. Jan-Willem vervolgde prima met drie winstpartijen en stond even aan de leiding. Maar remises tegen Michael Aagaard en Erik Hennink deden hem de das om. Berend Eikelboom won heel koel zijn laatste partij en daarmee tevens het toernooi, omdat zijn eerder winst tegen Jan-Willem de doorslag gaf. Beiden eindigden gelijk met 5 punten, maar op onderling resultaat werd Berend de 23e winnaar.

Aan het toernooi deden 96 schakers mee, iets minder dan vorig jaar, maar toch prima omdat er slechts één afmelding vanwege ziekte was en daarin werd direct voorzien door een vervanger. De sfeer was zoals gewoonlijk optimaal. Zoals gebruikelijk was de prijzentafel weer rijkelijk gevuld met veel mooie Westlandse streekprodukten en aan het einde van het toernooi was er voor elke deelnemer weer een mooie amaryllisbol, geschonken door ons schaaklid en bollenboer Gerrit van der Hout Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.