Schaaklezing Hans Böhm en Yochanan Afek op donderdag 17 november!

Meld u nu aan voor de schaaklezing op donderdag 17 november!

Hans Böhm en Yochanan Afek zijn geen vreemde namen in de schaakwereld. Böhm, al een mensenleven lang aktief als schaker (IM), schrijver, tv-persoonlijkheid en journalist presenteerde 14 jaar het fameuze KRO-programma Man & Paard op de radio en is auteur van een twintigtal boeken, voornamelijk over schaken.

Samen met Yochanan Afek is hij verantwoordelijk voor een tweetal schaakboeken die in 2011 verschenen: ‘Wij Presenteren de Pion’ en recentelijk ‘Wij Presenteren de Toren’. Er volgen in de toekomst nog 4 boeken in deze reeks.

Yochanan Afek is voor het grote publiek iets minder bekend. Deze Israëlische IM schreef in samenwerking met Emmanuel Neiman het boek ‘Invisible Chess Moves’, dat lovende recensies ontving, en is tevens bekend als maker van schaakcomposities. Hij speelt momenteel voor Schaakvereniging Wageningen en is ook in het buitenland als wedstrijdschaker actief.

Naar aanleiding van hun laatste publicatie geven de twee ”ambassadeurs van het schaken” op 17 november bij Van Stockum een lezing over de rol van de toren.

Hans Böhm zal over de geschiedenis en over de kenmerken van het schaakstuk de toren vertellen. Met behulp van een demonstratiebord laat Yochanan Afek zien welke rol de toren kan spelen op het schaakbord. Na afloop signeren Böhm en Afek hun nieuwe boek.

U bent van harte welkom!

Datum : Donderdag 17 november 2011

Aanvang : 19.30 uur

Lokatie : Herengracht 60, Den Haag

Toegang : Gratis

Aanmelden : stuur een bericht naar of bel naar 070-3028110

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.