Grandprix 2 Moira Domtoren 13-11-2011

Dat Moira domtoren een geweldige jeugdopleiding heeft is bekend, maar dat ze het zo goed doen dat er 96 deelnemers zijn op een jeugdschaaktoernooi vind ik fantastisch. De organisatie verdiend een dikke pluim. Want er is aan iedereen gedacht door middel van een vaantje. Een klein gebaar wat heel veel impact heeft. Aan hoeveel opa’s en oma’s zullen de komende dagen trots het vaantje worden geshowt. Nee de organisatie was prima. Maar we waren er natuurlijk voor het schaken, en het loog er niet om. Heel veel jong talent liet prachtige partijen zien. De ene is net 6 jaar en speelt een opening waar ik nog 3 keer na moet kijken. En allemaal met veel plezier. Want ook in de pauzes is het gezellig in het rodekruis gebouwtje.Vanuit Barneveld vertrokken we wederom met 4 spel(st)ers. Het vorige toernooi speelde ze allemaal erg sterk dus vandaag allemaal in een hoge groep en maar kijken waar het schip strand, maar het schip strande niet.

Als eerste Jasper: Jasper speelde in groep 3 en liet meteen zien wie de baas was. Na de eerste ronde kwam hij nog even vertellen dat er een aantal goede schakers in zijn poule zaten (bijvoorbeeld Monica Reichardt, bekend bij veel senioren barnevelders). Maar Jasper speelde sterk en scoorde het ene punt na het andere. 7 uit 7. je heb wel eens van die dagen dat je gewoon alles wint, want het had vandaag net zo goed 50 uit 50 kunnen zijn. Een mooie beker was wederom Jaspers deel.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.