Dubbelschaak '97 wint van titelverdediger HMC in KNSB beker

Dubbelschaak ’97 wint van KNSB beker titelverdediger en Meesterklasser HMC

Afgelopen vrijdag werd de meest prestigieuze prestatie ooit geboekt door Dubbelschaak ’97 in een teamwedstrijd. De schakers wonnen in Den Bosch van huizenhoog favoriet HMC. HMC speelt in de Meesterklasse voor de zaterdag competitie, maar was tevens titelverdediger van de KNSB Beker. Vorig jaar wisten zij namelijk nog te verrassen door in de finale te winnen van HSG, een team met louter grootmeesters.

Nu is het dus exit voor HMC, en dat al in de eerste ronde. De Dubbelschakers, die in de zaterdag competitie maar liefst 3 klassen lager spelen dan HMC, sneuvelden in het verleden vaker tegen de sterke Bossche schakers.

Lees hier verder voor het complete verslag. Ook op het Dubbelschaak forum is al veel te lezen over deze wedstrijd.

1 Reactie

  1. Avatar
    Martien 21 november 2011

    De partijen/partijfragmenten staan nu ook op bovenvermelde website!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.