Het sprookje is nog niet uit!

Stukkenjagers 1 heeft ook zijn derde wedstrijd weten te winnen en blijft daardoor de trotse koploper van de Meesterklasse. Uit tegen een sterk opgekomen SO Rotterdam werd met 6-4 gezegevierd. SJ1 heeft nu drie nationale kampioenen op rij verslagen. Voor de hele punten zorgden Jan Sprenger (2), Anne Haast (3), Stefan Beukema (6), Mark Haast (7) en Mart Nabuurs (8). Remise was er voor Herman Grooten (1) en Mark Clijsen (10), terwijl Cor van Dongen (4), Bianca Muhren (5) en Tijmen Kampman (9) het niet redden.

Ook Stukkenjagers 2 verdedigde zijn koppositie, in 3F, succesvol. Het team begon in Roosendaal met een achterstand nadat César Becx vrijdagavond al een mooie stelling om zeep hielp. De schade liep zelfs op tot 0-3 door nederlagen van Erik Dignum en Erik Nicolai. Maar daarna sloegen Karel Storm, Peter Huibers, Martijn Blom en Fré Hoogendoorn terug: 4-3. Reinier Jaquet stond minder, maar de tegenstander wist zich geen raad met een gunstig toreneindspel en Reinier kon zelfs de 5-3 aantekenen.

Alsof dat allemaal niet genoeg is, wisten ook Stukkenjagers 4 en Stukkenjagers 5 hun ongeslagen status te behouden. SJ4 deed dat overtuigend met een 6-2 bij Gardé 2, terwijl SJ 5 met 5-3 DSC 2 in Dongen de baas bleef. Jeroen van de Rijt, Pieter Pulmans, Leo van Gelder en Guus van Heck haalden de volle buit binnen, terwijl Emil Voorhorst en Angelo Franken het punt deelden. Voor Bastiaan van de Rijt en Theo Mulder was er verlies.

Temidden van deze euforie zorgde Stukkenjagers 3 voor de enige dissonant. In Helmond bleek HSC 2 achter de borden veel sterker dan op papier. Bij de 5,5-2,5 nederlaag scoorden John Greunsven en Kienfong Lie Kwie een vol punt, Erik van Ingen een halfje, maar daarmee konden zij de nullen van Koen Haast, Sjo Smeets, Lex Karstens, Ron de Veen en Joost Op ’t Hoog niet compenseren. Website Stukkenjagers

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.