DSC3 onderuit in Nijmegen

Het 3e team van DSC heeft tegen UVS in Nijmegen met 5-3 het onderspit gedolven. Op grond van het enorme rating-verschil (2110 – 1988 = 122 punten) viel dit nog mee. Dit keer maakten we gebruik van maar liefst 3 invallers; Hora (ipv Ciprian), Kees (ipv JP) en Marco (ipv Ricardo).

Op bord 1 speelde Hora een puike partij; een flankopening met g3 werd door zwart offensief met h5 en h4 beantwoord. Hora reageerde met een actie op de dame-vleugel. De zwarte koning werd op een bepaald moment gedwongen naar d7 te gaan en kon ook later niet een echt veilig heenkomen vinden. Op een bepaald moment had de sterke tegenstander van Hora nog maar een paar minuten voor ongeveer 10 zetten, tegen wit circa 20 minuten. Hora liet zich toch verleiden mee te gaan vluggeren en leverde daarbij een kwal in. Nog steeds met behoorlijke compensatie want de zwarte koning kon niet uit de gevarenzone ontsnappen. Toen zwart de tijdnood had overleefd en nog steeds een kwal voorsprong had bleken de verbonden vrijpionnen op de damevleugel Hora de winst op leveren.

Op 2 speelde Onno een opening waarin hij nog niet van alle finesses op de hoogte bleek; een experiment waar wit wel raad mee wist en vrij snel ruimtelijk voordeel bereikte. Een achtergebleven pion op e6 en nog andere zwakheden kostten Onno uiteindelijk de partij.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.