Een goed vervolg

Tegen Unitas 2 is met het kleinst mogelijke verschil gewonnen: 4,5 tegen 3,5. Jeffrey won al vrij snel, Pieter leek ook snel te winnen en na zijn onverwachts verlies werd het toch nog spannend. Gelukkig wisten Vincent en Tycho hun partijen knap te winnen – op techniek.

We waren zeer blij achteraf, omdat een reglementaire verliespartij roet in het eten dreigde te gooien. Michiel had de trein richting Groningen genomen en was ruim op tijd vertrokken. Echter, vlak voor zijn trein was een andere trein bij Olst (vlak voor Zwolle) in botsing gekomen met een auto. De auto werd tientallen meters meegesleurd door de trein. Twee doden. Het landelijk nieuws is ermee gehaald.

Uiteraard leverde dit een vertraging van vele uren op. De trein moest weer terugrijden naar Deventer, andere route nemen, omrijden, enzovoorts. De treinroute Deventer – Zwolle werd immers pas aan het einde van de middag vrijgegeven. Een kwartier na het verstrijken van het uur waarbinnen een zet gedaan moest worden, kwam Michiel de zaal binnen. Die partij was inmiddels al verloren verklaard.

Uren daarvoor had Michiel al gemeld dat het treinongeluk hem hopeloos blokkeerde. Onze teamleider André belde daarop met Evert, die de KNSB belde. Die oordeelde als volgt: overmacht. Precies zoals in de reglementen vermeld staat. Als het kan moet de partij gewoon later beginnen. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.