Moeizame zege op De Pion

De Pion Roosendaal – HWP Haarlem 3½ – 4½

Door een zwaarbevochten overwinning op het sterke achttal van De Pion uit het Brabantse Roosendaal, heeft het eerste team weer aansluiting met de top gevonden. Max zette de onzen met een soepele overwinning op het juiste spoor. Jaap en Jan-Willem volgden zijn voorbeeld. Hubrecht, René en Bart speelden remise. Na vorig jaar het tweede team van De Pion bestreden te hebben, mochten we het nu opnemen tegen hun eerste achttal. En dat scheelt een slok op een borrel. Gelet op de zeperd tegen Fischer Z uit de vorige ronde was ik niet geheel gerust op een goede afloop.

De middag begon echter voorspoedig. René had na zo´n 12 zetten al een nagenoeg gewonnen stelling en Jan Willem veroverde na een enigszins dubieus offer van zijn tegenstander al snel de kleine kwaliteit. Max deed het het beste, na 25 zetten had hij zijn tegenstander mat gezet (die dat ook genereus toeliet).Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.