Spijkenisse loopt tegen twee nederlagen aan

Zaterdag 26 november was een slechte dag voor Spijkenisse: zowel Spijkenisse 1 als Spijkenisse 2 verloren hun wedstrijd in de landelijke competitie met 2-6!

Spijkenisse 1

Spijkenisse moest het opnemen tegen een geduchte tegenstander uit klasse 2c: De Wijker Toren uit Beverwijk. Vooraf was er geen echte favoriet te benoemen, omdat Spijkenisse 1 al haar wedstrijden won en De Wijker Toren een hoger gemiddelde elo-rating heeft. De wedstrijd werd echter niet spannend, zoals vooraf het affiche wel aan gaf. Een aantal spelers van SV Spijkenisse 1 dachten namelijk dat het al Sinterklaas was en gaven wat halve punten cadeau. Rick Lahaye kwam goed uit de opening, maar gaf zomaar een pion weg. Ook Jordy Lahaye speelde een prima partij, won een pion maar gebruikte hiervoor te veel bedenktijd en in tijdnood werd de partij remise. Tony Zhang mishandelde de opening enigszins, maar vocht zich goed terug in de wedstrijd. Toch liet hij een goede kans liggen en verloor hij alsnog. De partij van Désiree Hamelink was erg spannend met betere kansen voor Désiree, helaas verzwakte zij onnodig haar koningsstelling waardoor ze haar dame en het punt moest inleveren. Invaller Ruud van der Beek verdedigde zich goed en door herhaling van zetten werd dit remise. Na de tijdscontrole was zodoende de tussenstand 4-1 in het voordeel van De Wijker Toren.

Erik Both speelde na een rommelige opening een soepel eindspel en wist de eerste overwinning voor Spijkenisse 1 op de borden te brengen. Toen moesten Maurits van der Linde en Björn Verstraate winnen om een 4-4 gelijkspel te bewerkstelligen. Dit was te veel gevraagd. Maurits had remise afgeslagen, kreeg een sterk kwaliteitsoffer over zich heen en kon het niet bolwerken. En ook Björn had geen winstkansen en miste een remise in een toreneindspel, zodat de eindstand een beetje geflatteerd op 2-6 kwam.

Zaterdag 17 december gaat het voor de revanche in het verre Sas van Gent tegen Het Witte Paard 2! Het goede nieuws is dat SV Spijkenisse 1 nog wel bovenaan staat met 4 andere teams. Alle ingrediënten zijn tot dusver aanwezig om er een spannend competitiejaar van te maken.

Spijkenisse 2

Het 2e team moest het opnemen tegen Charlois Euoropoort 2 uit Rotterdam. Een regiogenoot, tegen wie altijd graag gewonnen wordt. Helaas, liep het dit keer niet goed voor Spijkenisse 2. Het team speelde met twee invallers, Serge Deceuninck en Gijsbert Looij, die beiden remise speelden. Het enige andere lichtpuntje was Ricardo Klepke met een degelijke overwinning. Helaas was toen ook bij Spijkenisse 2 de koek op, de andere partijen gingen tamelijk kansloos verloren. Maar na twee overwinningen in de eerste rondes mag dat een keer gebeuren. Het 2e team staat nu op de 4e plaats in de landelijke klasse 3G.

| Sv Spijkenisse |

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.