DSC 1 laat opnieuw matchpunten liggen

Gisteren moest ook DSC1 naar het uiterste oosten des lands, voor een wedstrijd tegen Vianen. Niet te verwarren met het Utrechtse Vianen (naar het schijnt tot 2002 zelfs onderdeel van ons aller provincie Zuid-Holland), dit Vianen ligt vlak onder Nijmegen, langs de snelweg naar Köln. Nou ja, langs de snelweg… daarna moesten we nog een stukje door de middle of nowhere rijden, hetgeen steeds dunner bevolkt leek. We waren op een gegeven moment bang dat de speellocatie "’t Akkertje" zijn naam eer aan zou doen…

Maar uiteindelijk bleek er toch een soort dorp te verschijnen en de speelzaal bleek het plaatselijke dorpscentrum. De weg naar Köln bleek ook andersom te bereiden, dus zo bestond de tegenstander voor bijna de helft uit Duitsers. De sterkste daarvan zag het blijkbaar niet zitten om aan bord 1 weer tegen Wortel te spelen – meen me te herinneren dat hij een paar jaar terug slachtoffer werd van Wortel’s lijfopening – dus hij had plaats genomen aan bord 2. Nou was Wortel er helemaal niet bij in verband met een congres (snoepreisje?) naar Griekenland, maar dat kon de beste man niet weten natuurlijk.

Afijn, het begin verliep redelijk soepel, want ondanks de sterke tegenstand, kwam Joram mij melden dat we praktisch met 2-0 voor stonden. Daartoe rekende hij zijn eigen stelling en die van Talitha. Joram speelde dus met wit tegen de min of meer opgeofferde Ornett Stork en kreeg een Wolga tegen zich, een opening die hem volgens mij vrij goed ligt. Zwart bleek echter iets voorbereid te hebben – niet speciaal voor Joram, maar ooit eens eerder op het bord gehad en uitgebreid geanalyseerd – en kwam met een stukoffer. Joram koos een variant waar hij twee stukken verorberde tegen een toren. Na een wat mindere zwarte zet stond Joram naar eigen zeggen gewonnen, want deze gaf Joram de tijd om zijn lichte stukken (loperpaar) te gaan coördineren. Het leek mij nog lastig, maar voordeel was evident.

Talitha had met wat tactische grappen het initiatief gepakt met zwart en leek wel goed te staan. Hoe goed is mij nog niet echt duidelijk, maar wellicht gewonnenLees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.