LSG2 een maatje kleiner dan LSG3 ?

Zaterdag de 26e november, tegen LSG 2. Daar waar vorige ronde Caisssa nipt werd overwonnen vandaag tegen het sterkste team uit de klasse, LSG2. Ze hadden in ronde 1 al verloren van AAS. Met 2 overwinningen was Amersfoort het seizoen goed begonnen eens kijken wat vandaag ging brengen.

Na de vorige ronde schreef LSG2 een leuk verslag over hullie eerste overwinning na 10 nederlagen, waarbij ze zeiden het begin van een positieve reeks is daar, laat Amersfoort nu maar komen…helaas kan ik dit verslag niet meer terugvinden, helaas inderdaad omdat het lekker luchtig was geschreven en wij ook competitief zijn ingesteld.

De voortekenen waren goed, OGT die niet mee ging omdat hij de hele dag naar zijn schoonfamilie moest (ik had voorgesteld om te ruilen, maar hij vond zijn schoonfamilie belangrijker…). Dimitri had 3 ATV dagen opgenomen op zijn werk en kwam uitgerust aan. Lukas had zich vrijdag ingehouden bij de bridge en ook Bram was op tijd naar bed gegaan (niet nuchter, maar op tijd is een begin toch OGT).

Na in de trein het nieuwe boek van David Baldacci (De provocatie) uitgelezen te hebben was ik er helemaal klaar voor. Op leiden stationshal ingelopen, waar Lukas (uit Utrecht) al klaar stond, Dimitri, Peter en Matthew kwamen 1minuut later aangelopen. Even een koffie en aangelopen naar de Robijnstraat 4, dankzij de tomtom en de scherpte van Peter kwamen we er soepel.

Peter vertelde me nog dat hij niet hoopte tegen Dhr. S. Bakker te spelen deze dag, daar had hij namelijk een keer erg hard van verloren en het is gewoon een goede speler vertelde hij, al dat respect zei ik nog…

Rond kwart voor 12, ruim op tijd (al vind ik starten om 12:00u nog steeds bijzonder onchristelijk, ook al is het geen zondag) arriveerden wij. Wat gepraat met IM Ris (ik mag hem Robert noemen), de jeugdkampioen Lars Ootes en nog wat helden. In tegenstelling tot wat het rondeverslag van het cultural village toernooi ons zei, speelde Piet Peelen niet alleen voetbal op vrijdagavond. Ook kwam hij zaterdagochtend met krukken de speelzaal in om zijn partijtje voor Santpoort te spelen.

Gezelligheid was weer troef, BSG 1 en 2 tegen LSG 1 en 3 was de eerste massakamp, ruimschoots gewonnen door LSG (6,5-3,5 en 5,5-2,5). Toch wil ik hier even van de mogelijkheid gebruik maken een gele kaart te geven wegens spelbederf, de hoofdpersoon in deze Ivo Wantola,ik ken trouwens niemand die zoveel Icetea kan drinken als Ivo ! Voor informatie hierover bel Matthew Tan/Arthur Pijpers, maar dat geheel terzijde.

Voorts vind ik Ivo een prima vent mochten mensen denken dat dat niet zo is, anyway Ivo had het genoegen op bord 3 de zwarte kleuren te verdedigen tegen GM (!) Alexander Berelovich (2566!). Leuk dat wil je altijd als amateur een vermakelijk potje spelen, echter op zet 9 (kan ook 10 geweest zijn) besloot Ivo doodleuk remise aan te bieden, misschien is het een psychologisch trucje, maar het kan natuurlijk niet Ivo!

5 teams van LSG thuis, dat zijn voor jezelf als goedwillende amateur toch ook de dagen dat je er vanzelf zin in krijgt, klinkt toch een stuk beter dan een of ander achteraf zaaltje, waar de verwarming uitstaat de bediening ver te zoeken is en de sfeer kouder lijkt dan de temperatuur.

Anyway de wedstrijd waar het om draaide, ikzelf speelde tegen Eelco Kuipers een saaie remise, hij weigerde op zet 7 mijn remise aanbod (zijn goed recht), maar kon niet op meer dan een klein plusje hopen en na een onnauwkeurigheid zijnerzijds besloot hij maar bier te gaan drinken, prima jongen die Eelco, ½- ½ en op naar het volgende witbier.

Dimitri zat voor de gelenheid op bord 7 tegen Chris Roosendaal. Stukken goed zetten pion pakken en winnen, met een leuke slotzet (zie einde van het verslag), hoe mooi kan het zijn 1½-½, een witbiertje omdat het er zo rooskleurig uitziet dan maar.

Lukas speelde tegen Robert Straver een aardige partij, maar kon zijn blijvende minnetje niet helemaal aanzien en offerde alsin zijn derde jeugd een stuk, net als in zijn eerste en tweede jeugd, bracht dit Robert niet van zijn stuk en die won vrij soepel 1½-1½, even een witbiertje om het geheel weg te spoelen.

Peter was de held van de dag, hij mocht tegen Sven Bakker en zijn stelling leek na een zet of 10 al vrij dramatisch (misschien viel het mee, maar het leek wel zo…de stelling was al door 3 teamgenoten opgegeven voor Peter)…Peter rechtte zijn rug, Sven deed mogelijk een paar keer niet de beste, mogelijk ook wel, maar feit is dat Peter een heel knap halfje pakte, 2-2, een witbiertje om dat te vieren.

Jochem leek de hele middag een klein plusje tegen Henk van Putten te hebben maar het was allemaal net niks, 2½-2½, snel nog een witbier want de tijdnood zit er bijna op.

Igor Coene zette Rene (die al 2 wedstrijden op de fiets was!)vanaf de opening onder druk, dit kostte Rene veel tijd en net toen hij zijn stelling bij elkaar had getoverd (voor mijn gevoel) ging het heel hard bergafwaarts en pakte hij een nul. Verder de partij niet meer gezien, maar Igor (invaller) speelde gewoon een erg lekker potje, 2½-3½, een witbier dan maar tegen de spanning en ff pissen.

Daar sta je dan ineens net na de tijdnood, een puntje achter. In plaats van dat je druk lallend in het kroeggedeelte kan vertellen hoe goed ons team wel niet is, wat voor geweldigs we weer hebben laten zien en hoe teamsfeer nou echt is in een team, ken je je plek en ga je zenuwachtig langs de twee borden om nagelbijtend en overleggend te concluderen dat de overwinning erin zit, maar nog niet zeker is…ff een witbiertje dan maar…

Andre van Nieuwehuizen en Albert Termeulen speelde een vrolijke hakpartij waarin de uitslag zich lastig liet raden, gelukkig bleef Andre met een stuk meer ook een stuk betere zetten dan Albert doen en was de 3½-3½ daar, dat voelt goed alleen onze topGM nog bezig, vast een witbier op de goede afloop.

Matthew als laatste met wit bezig tegen een goedspelende en taai verdedigende Martin Roobol (ook invaller). Matthew speelde op zet 8 al Dh5+, maar het was geen mat dus het duurde nog een tijdje. Matthew had de hele partij een plus (in de vorm van 32 witte velden), maar echt conreet leek het voor een prutser als mij niet te worden. Uiteindelijk deed Matthew waar hij zo goed in is, gewoon betere zetten blijven doen en ze vallen vanzelf, al was daar dit keer een hoop voor nodig, zonde voor Martin die tegen de op rating beste speler in de zaal speelde en in de verlenging zijn meerdere moest erkennen maar lekker voor ons, volgens Matthew was de stelling al een tijdje gewonnen…iets met verschil van schaakinzicht zullen we maar zeggen, mijns inziens ligt de waardheid in het midden 😀

Na 3 rondes staan Amersfoort en Apeldoorn (2) aan kop met het maximale aantal punten met een gat van 3mp naar de nummer 3…het kan nog steeds een heel mooi seizoen worden voor Amersfoort.

LSG3 versloeg ons vorig jaar en kon degradatie niet voorkomen, wat dat betreft lijkt LSG2 nu al veilig.

Het 2e versloeg LSG4 en zo wonnen ook wij de massakamp vandaag, onder het genot van een witbiertje nog even naar een chinees in Leiden geweest met het eerste en tweede om een feestje te vieren. Gelukkig waren we om 12:00u begonnen want het werd bijna nachtwerk met de snelle bediening, ik snap ze nu wel die Leidenaren.

Terug naar Tilburg nog een mazzeltje mijnerzijds, 300meter voor Tilburg stopte onze trein plotseling en na 3minuten werd er gezegd, we hebben een aanrijding met een persoon gehad dus blijf vooral rustig. Waar moet je naartoe is dan mijn eerste gedachte, mijn tweede dit gaat nog wel ff duren en het 3e had ik nog maar een boek meegenomen…5minuten later reed de trein gewoon verder en werd er omgeroepen dat er niks aan de hand was, ik zeg hoe dan ?

In Tilburg was het nog feest omdat Jan Sprenger jarig was, met duits bier, allemaal blije Stukkenjagers en een kratje Duitsers beleefden we nog een dolle avond, op details ga ik niet in, maar een bierestafette Nederland – Duitsland, pianoconcert en wat Duitse dansmuziek, excuseer Duitsers die op muziek dansten, excuseer Duitsers die bewogen op muziek kwamen die nacht langs…en zondag had ik 12.00u in Leiden zeker niet gehaald.

Nog 2 schaakfragementen, gewoon omdat het kan en het toch een schaaksite is…Amersfoort 1 en 2.

Dimitri van Leent tegen Chris van Roosendaal, mede mogelijk gemaakt door de laatste zet van zwart….Kf8??, zwart heeft zijn stukken al kunstig opgesteld maar Ta8 meer in de lijn der verwachting om alle stukken op wit te zetten…

In het tweede viel na een weekje rondbellen Guus Beltman in en hij haalde het 2e mp binnen voor Amersfoort 2 met een strakke partij, al miste hij helaas een hele leuke slotzet, voor de uitslag maakte het niet uit, maar toch.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.