Nederlanders in het buitenland

Altijd aardig waar Nederlandse schakers zich in het buitenland zoals ophouden. Met de speciale rubriek “Nederlanders in het buitenland” zullen we op gezette tijden proberen om een overzicht te produceren. Hieronder treft u het nodige aan. Speelt u ook ergens mee, dan houden ons aanbevolen voor meer toernooilinks.

Van 2 tot 11 december:

Het FESTIVAL INTERNACIONAL DE AJEDREZ te Benidorm voor spelers met een rating lager dan 2300 en voor jeugdspelers.

  • Westerweele Henrik (1961)
  • Steinschuld Jo (1675)

Voor verdere informatie klikt u hier.

Van 26 tot 30 december

Antwerp Winter Open 2011 Franck Steenbekkers (FIDE 2223) speelt mee in dit toernooi in het Belgische Zwijndrecht. Voor meer informatie klik hier.

Voor de deelnemerslijst klik hier.

Van 26 tot 30 december

Van 26 december tot en met 30 december vindt een open toernooi plaats in Bethune. Het toernooi is onderverdeeld in 3 categorieën. Voor de toernooisite deze link Onze landgenoten Toon Mentink (1800) speelt mee in het Open B toernooi en Ton Montforts (1653) in het Open C toernooi.

Van 27 tot 30 december

Ani Cup, Hamburger Weihnachtsopen. Onze landgenoot (en jeugdtalent) Ankit Majhi (1999) met een FIDE rating van 1812 doet mee.

Voor meer informatie klik hier.

Voor de deelnemerslijst klik hier.

Van 28 december tot 5 januari

Hastings International Chess Congres. Onze landgenoten Paul Talsma met een rating van 2246 en Wout van Veen (nog geen rating) doen mee.

Voor meer informatie klik hier.

Voor de deelnemerslijst klik hier.

28 december – 5 januari

Een sterk deelnemers veld met o.a. Loek van Wely, die pas als negende geplaatst is na onder andere Shakhriyar Mamedyarov, Ruslan Ponomariov en Arkadij Naiditsch.

Klik hier voor meer informatie.

Er wordt gespeeld volgens een knock out systeem. Voor meer informatie klik hier .

2 – 8 januari

Northern California International

Enige Nederlandse deelnemer is GM Sergey Tiviakov (2650). klik hier voor toernooi informatie. voor de deelnemerslijst klik hier .

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.