Welkom in Lvov!

Allereerst excuses aan de trouwe volgers van mijn blog, die ik al ruim een week niet heb kunnen informeren over al mijn avonturen. Heb het druk gehad met allerlei verschillende (schaak)projecten en daardoor simpelweg geen tijd gevonden om hier wat te plaatsen. Hoop dat dit geen vaste vormen zal gaan aannemen!

Zondagochtend ben ik via Wenen naar Lvov gevlogen. In de Oostenrijkse hoofdstad dreigde ik mijn verbinding te gaan missen (de 40 min. overstaptijd werd volledig benut door de opgelopen vertraging), maar gelukkig kreeg ik een ware VIP-behandeling en werd ik in een apart busje direct naar de andere kant van het vliegveld gebracht. Bij aankomst in Lvov bleek alle bagage ook te zijn meegekomen en was het begin van dit Oekraïense avontuur in elk geval geslaagd.

Door organisator Yuri Vovk werd ik opgepikt en konden we direct richting het centraal gelegen hotel gaan waar ook het toernooi vanaf dinsdagmiddag zal plaatsvinden. Gelijk merkte ik de verschillen met Kharkov (Oost-Oekraine, tegen de Russische grens aan), waar ik drie jaar geleden een toernooi heb gespeeld. De westerse invloeden in Lvov zijn duidelijk merkbaar aangezien de wegen hier een stuk beter begaanbaar zijn, wat waarschijnlijk ook te maken heeft met de wegwerkzaamheden die momenteel plaatsvinden om de stad klaar te stomen voor het aankomende EK voetbal 2012. Vandaag had ik nog genoeg tijd om een eerste indruk van deze prachtige stad te krijgen. Ondanks dat de stad in 1939 (toen nog Pools) door de Sovjet-Unie en vanaf 1941-1944 door de Duitsers werd bezet, is het historische centrum mooi intact gebleven en staat het sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Helaas zijn de eerste paar foto’s mislukt, maar ik zal proberen snel nieuw beeldmateriaal hier te plaatsen.

Lees verder op mijn blog

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.