Lvov update: 1 uit 2

Inmiddels zijn we twee rondes verder sinds mijn laatste update. Gisteren werd ik in de eerste ronde tegen een onbekende Russische FM (2414) geruisloos aan de kant gezet. Met zwart raakte ik gelijk in de problemen (Schots met 4…Lb4) en kwam al heel snel in de verdrukking te staan. Na nog twee mindere zetten van mijn kant konden de stukken weer in de doos. Hoewel achteraf gezien het erop lijkt dat ik wel zwarts spel heb verbeterd t.o.v. de partij Kasparov-Leko, Tilburg 1997, begin ik die gekozen variant steeds minder te vertrouwen. Een totale offday dus, maar beter dat al het slechte zich in één partij afspeelt dan dat het zich verspreidt over verschillende rondes.

Vandaag kon ik me gelukkig revancheren door een goede partij te winnen van een 18-jarig Armeens talent, Vahe Baghdasaryan (2362). Ik kreeg al snel een prettig tijdsvoordeel doordat ik mijn voorbereiding op het bord kreeg (Semi-Slav 5.g3). De Armeniër wist niet echt goed raad met deze opzet en beging gelijk een onnauwkeurigheid. Ik probeerde het meteen af te straffen, maar hoe langer ik er naar keek, des te minder zinnige dingen werden uitgerekend. In mijn achterhoofd speelde de gedachte op dat als je langer dan 20 minuten over een zet nadenkt je geheid een bok zal schieten. Gelukkig voor mij wist mijn tegenstander niet te profiteren en miste hij een goede kans om remise te maken in het dubbele toreneindspel. Hoewel hij tijdelijk een pion meer had, wisten mijn twee torens op de 7e rij binnen te dringen en kon ik zijn hele koningsvleugel kaalplukken

Lees verder en bekijk een interview vandaag voor de lokale TV van Lvov op mijn blog blog

Website toernooi: Klik hier…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.