Jan Timman niet langs Sander van Eijk

De schaakvereniging Wageningen hield dit weekend een korte tweekamp tussen de sterkste spelers van de vereniging.

Grootmeester Jan Timman (zie foto Jos Sutmuller) kruiste de degens met de kersverse Internationale Meester Sander van Eijk (foto website Wageningen). Deze tweekamp was een ludiek initiatief van de SV Wageningen, de Stichting Schaakpromotie Wageningen en het advocatenkantoor Van Lotringen & Goedings te Ede. Niet alleen de IM-titel van Van Eijk werd hiermee gevierd maar de tweekamp vond ook plaats ter ere van de zestigste verjaardag van Jan Timman. Op beide dagen werden een reguliere partij en een rapidpartij gespeeld. Na de eerste dag had Sander van Eijk Timman keurig in bedwang gehouden. Op de tweede dag nam hij zelfs brutaal de leiding door in het Koningsgambiet voor wildwesttaferelen te zorgen. Timman raakte ergens materiaal kwijt, maar daar kreeg hij stevige compensatie voor, die evenwel niet voldoende bleek. In de laatste partij liet de grootmeester nog wel even zijn tanden zien, want hij liet op zijn beurt Van Eijk kansloos. Tijdens de tweekamp zagen de clubgenoten IM Yochan Afek en Bert Torn de partijen van commentaar.

Alle partijen treft u in de viewer aan:

Meer informatie over deze tweekamp is te volgen op deze webpagina.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportco├Ârdinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.