Schaakstrategie 24: Strategische opgaven en hun oplossingen

In deze aflevering een paar passages uit

Hoofdstuk 24: Strategische opgaven en hun oplossingen

We zijn bijna bij het eind van het boek. Bij de meeste hoofdstukken in dit boek worden vier strategische opgaven aangeboden. In dit hoofdstuk worden alle oplossingen met verdere uitwerkingen aangeboden. Om u een idee te geven wat u kunt verwachten neem ik een voorbeeld uit een eigen partij. Deze opgave staat bij hoofdstuk 19 over “Harmonie en samenwerking”.

Het is duidelijk dat de zwarte stukken op de damevleugel enigszins in de ‘kreukels’ zitten. Geef aan hoe wit hier zijn voordeel mee kan doen. Bereken een paar varianten om uw oordeel kracht bij te zetten.

Als u het antwoord wilt weten en de uitwerking ervan, klikt u op

Hierbij het fragment via de viewer:

Belangstellenden kunnen het boek hier bestellen. Tevens treft u op deze webpagina de nodige aanvullende informatie aan.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.