Internationale oploswedstrijd bij Tata toernooi

Wie verslaat John Nunn?

Op 29 januari 2012 vindt tijdens het Tata Steel Chess tournament het ´International Solving Championship (ISC)´ plaats. Op verschillende plekken in de wereld lossen tegelijkertijd oplossers schaakproblemen op. In 2011 deden ruim 200 oplossers uit 28 landen mee en was John Nunn de winnaar. John Nunn, drievoudig winnaar van het Hoogovenstoernooi, zal proberen zijn vorig jaar behaalde eerste plaats in het ISC te prolongeren en neemt deel in de Moriaan. Ook Piotr Murdzia, de aanvoerder van de wereldranglijst van probleemoplossers, doet mee in Wijk aan Zee.

Het ISC wordt in twee categorieën georganiseerd. De eerste categorie is voor ervaren probleemoplossers. Het ISC bestaat uit twee ronden. In iedere ronde dienen zes problemen opgelost te worden (tweezet, driezet, meerzet, studie, helpmat, zelfmat). De tweede categorie is bestemd voor beginnende oplossers. Daarin vier problemen per ronde waaronder twee tweezetten.

De dag voor het ISC vindt eveneens in de Moriaan een studie-oploswedstrijd plaats. U kunt zich hiervoor nog opgeven via Yochanan Afek,

Aanmelden en informatie

Deelname is gratis. Aanmelden en informatie via onder vermelding van ISC2012.

Locatie en tijd

De Moriaan in Wijk aan Zee

11:00 – 13:00 uur 1e ronde

13:30 – 15:30 uur 2e ronde

Circa 17:00 uur Uitslagen

Meer informatie over schaakproblemen is te vinden op www.probleemblad.nl

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.