Breaking news: Stukkenjagers verrast opnieuw

In Tilburg is de wedstrijd tussen koploper De Stukkenjagers en LSG 1 geëindigd in een sensationele overwinning voor de thuisclub. De Leidenaren hadden op vrijwel elk bord een ratingoverwicht, maar de Tilburgse vechtmachine kweet zich weer bijzonder knap van haar taak. Grote verrassing was in elk geval de zege van topscorer Mark Haast op Eelke Wiersma. ‘Non-playing’ captain Cor van Dongen nam de plaats in van de zieke Herman Grooten en hij deed dat met verve: hij versloeg met zwart Ivo Wantola. Andere overwinningen aan Tilburgse kant waren voor IM Jan Sprenger en Frans Konings. Hoewel in de laatste twee partijen die nog bezig waren, LSG een overwicht had, kwam er geen gelijkspel op het scorebord. Van der Werf won weliswaar van Mart Nabuurs, maar Stefan Beukema tikte met een half puntje het tweede matchpunt binnen. Daarmee gaat Stukkenjagers nu alleen aan kop met 8 punten. Medekoploper Voerendaal werd namelijk geklopt door Accres/Apeldoorn.

De persoonlijke uitslagen:

De Stukkenjagers LSG 1 5½-4½
1 T. Kampman E. van Haastert 0-1
2 S. Beukema M. Bosman ½-½
3 M. Clijsen J.W. de Jong 0-1
4 M. Nabuurs M. van der Werf 0-1
5 J. Sprenger R. van Ketel 1-0
6 F. Konings W. Heemskerk 1-0
7 C. van Dongen I. Wantola 1-0
8 A. Haast M. van Wissen ½-½
9 B. Muhren A. Pijpers ½-½
10 M. Haast E. Wiersma 1-0

(later meer)

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.