2C: waar bevochten knap gelijk spel Philidor 1 tegen pioniers: Ph.Leiden-De Pion 4-4

Zaterdag 17 december 2011 om 13.00 uur, de laatste wedstrijd in het oude jaar, trad Philidor I in opperste concentratie aan tegen het gemiddeld een stuk hoger gerate de Pion uit Roosendaal.

Het werd een spannende, lange match waarin de onzen de gespannen verwachtingen in de pittige tweede landelijke klasse alleszins waar maakten. Onder het toeziend oog van teamcaptain Vergeer, good old Ab Smit, extern wedstrijdleider De Ruyter, die een mooie fotorapportage verzorgde, steller dezes en enige verdere betrokken kibitzers zoals Piet Zwetsloot, Erwin Fakkert en oud- team1 speler Joop Piket kwam ons vlaggenschip – dit woord kwam gelukkig niet voor in het dictee van Grunberg- veelbelovend uit de startblokken. Good old Piet Bakker boekte aan bord 7 het eerste verdienstelijke halfje tegen Charles Kuijpers. Dit goede voorbeeld werd gevolgd, zij het na veel langere strijd in interessante eindspelen, door Willem van Briemen aan bord 6 tegen Ludo Tolhuis en Nico Kuyf tegen de bekende Belgische meester Stefan Docx ( rating 2332) aan bord 1. De laatste partij was voor de minder begaafde schaker een mirakel van tactiek met zeer ongelijksoortig materiaal, waarbij Nico de dame had afgegeven voor voldoende compenserend ander materiaal. Deze partij met spektakel trok terecht veel toeschouwers met de mooiste fantasie!?Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.