3H: Tweede blijft soepel op kop: Paul Keres 2-Dubbelschaak 97 5-3

Paul Keres II heeft weinig moeite gehad om de koppositie in klasse 3H te handhaven. Tegen concurrent Dubbelschaak ’97 (dat eerder gelijkspeelde tegen ratingfavoriet Geleen) werd een soepele 5-3 overwinning geboekt.

Vrij vlot stond het team op 2 punten voorsprong. Max (4) trof een gevreesde tegenstander en besloot de boel te neutraliseren richting remise. Een agressievere voortzetting was mogelijk, maar niet nodig. Elmer (8) combineerde zijn opponent er hard af (zie fragment hieronder) en staat inmiddels op 4 uit 4: waar eindigt dit? Jan Jaap (1) kwam voor het eerst sinds mensenheugenis gewonnen uit de opening: het door wit gekozen gambietje is speelbaar, maar je moet het wel bij 1 pion houden. Een 2,5-0,5 voorsprong.

Bij John (2) stond het bord weer eens in brand na een stukoffer van zwart. Meer dan remise leverde dat echter niet op, wat gezien de matchstand prima was. Ook bij teamcaptain Mark (7) werd het remise: hij had alle (nou ja, veel) stukken en pionnen richting witte koning gegooid, maar daar bleef de deur dicht. Ook hier kwam de remise goed van pas, want aan de overige borden werd nog hevig gestreden. Matchwinnaar werd Anton (3) die de hele partij enigszins onder druk stond, maar het ontstane eindspel goed begreep. Geduldig en subtiel werd een ooit matige loper in stelling gebracht die vervolgens de witte pionnen eraf snoepte. Daarop hoefde Hein Piet (5) niet meer aan te dringen en was het niet erg dat Evert (6) het toreneindspel niet kon houden. Zijn opponent was overigens Guido Jansen, roemrucht oud-Keresiaan.

Met deze 5-3 blijft het halfje voorsprong op Geleen in stand. Hen treffen we in ronde 6, maar eerst wordt er afgereisd naar Den Bosch. Daar werd in de vorige twee seizoenen steeds verloren, dus het is tijd voor de ommekeer!Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.