Grandprix 3 Barneveld

Alweer de derde grandprix en de laatste van 2011. Maar liefst 92 deelnemers vonden hun weg naar de Veluwehal en om 13.00 uur kon het feest beginnen. 11 groepen en 7 ronden. Het Toernooi was gevuld met talenten maar ook heel veel kinderen die de uitdaging in het schaakspel vinden. Het is een samenkomen van 1 grote schaakfamilie en de toekomst van het schaken. En de Barnevelders deden het goed en zo werden zij weer de blikvangers van het toernooi. Groepwinnaars waren Jasper Rijken Groep 2, en Gabriël Krouwel Groep 5. Verder 3 fantastische tweede plaatsen, Willem Verheij Groep 3, en Danique Rijken en David v/d Groep gedeeld in Groep 6 en Jacob-Jan Mosselman in Groep 9.

Dat er Talent rondloopt is duidelijk te merken want ook een bijna senior met een ELO rating van over de 1700 won de eerste groep niet. Nee deze werd gewonnen door Erik van Cappellen en onthoudt deze naam want de ontwikkeling die deze jongen doormaakt kan alleen maar leiden tot een groot talent.Met een score van 6 uit 7 werd hij winnaar van Grandprix 3.

Maar het was ook gezellig en er is geen onvertogen woord gevallen. Ouders die het goed met elkaar konden vinden maar ook ouders die zich stonden te verbijten als hun kind een verkeerde zet deed. Nagels zijn gesneuveld maar de ouders zorgden goed voor de kinderen met een drankje en een chipje. Dat schaken geen saaie sport is werd maar weer eens bewezenLees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.