Souburg uit: bloedstollend spannend in hogere zin

Waarom hadden we ook al weer precies gevraagd om eens een keer in een andere poule te spelen dan 3H met de Brabantse en Limburgse clubs die we intussen wel kennen? Die vraag schoot wel even door m’n hoofd toen ik de routeplanner opdracht gaf om een route naar Souburg te berekenen. Even schrikken toen de tocht dik twee uur zou gaan duren, het leek in hogere zin wel een interland.

Maar goed, bijna iedereen kwam toch op tijd aan in dat speellokaal aan het andere eind van de wereld. Bijna iedereen, want het wachten was op Pim Haselager, die op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer zou komen. Om 12.15 uur was er nog geen spoor van Pim te ontdekken en we begonnen ons al af te vragen of hij misschien in de veronderstelling was dat we om 13.00 uur zouden beginnen.

Enfin, veel konden we hier niet aan doen, omdat Pim ook een nieuw mobiel nummer bleek te hebben en hij daar ook niet mijn nummer in had opgeslagen. Het vooruitzicht op een reglementaire nul op bord twee baarde me op dat moment nog niet al te veel zorgen, want op de borden leek het allemaal wel redelijk te gaan.

Het was voor UVS1 wel een belangrijke wedstrijd, want Souburg stond gedeeld eerste met ons in de Poule en had de vorige ronde Dordrecht op gelijk spel gehouden, een andere belangrijke concurrent voor de titel.

Lees het verslag met partijfragmenten op de site van UVS Nijmegen

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.