Een schaakles voor de komende feestdagen

Een schaakles voor de komende feestdagen

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2012!

Als u de komende feestdagen tijd heeft, kunt u misschien een schaakles volgen van Kerry Shirts, de backyard professor. Hij woont in Amerika in de staat Idaho, Idaho Falls, Eagle Rock Lodge. Daar vliegen adelaren rond.

Kerry Shirts

Kerry Shirts heeft geschiedenis gestudeerd aan de Idaho State Universiteit. Hij beheerst Hebreeuws, Grieks, Latijn, Duits, Frans, Egyptische hiërogliefen, Arabisch, Koptisch en Sanskriet. Zijn grootste hobby is schaken. Om zijn speelstijl te verbeteren bestudeert hij de schaakboeken van IM Jeremy Silman (2383). Zijn doel is het niveau te bereiken van 2250-2300.

prof. Kerry Shirts

Shirts vindt het prettig zijn kennis van schaken te delen met anderen. Zijn reistocht naar de norm van 2250-2300 legt hij vast op video. Inmiddels heeft hij 29 schaaklessen gepubliceerd.

Men ziet zo dat hij voor doceren talent heeft. Hij weet zijn boodschap op een aanstekelijk enthousiaste manier over te brengen. Het is een genot om naar hem te kijken en te luisteren. Als u dat doet komt dat uw kennis van het Engels/Amerikaans ten goede. Shirts spreekt namelijk duidelijk en is gemakkelijk te volgen.

Voor het geven van de les over ‘de psychologie die we moeten kennen in een schaakpartij’ gaat de hoogleraar naar een mooie plek bij hem in de buurt, de Driggs Valley met op de achtergrond the Grand Teton Mountains.

Idaho, Teton Valley met de Grand Teton Mountains

De opvatting van Colonal Crockett over die schaakles

Volgens Colonal Crockett (pseudoniem voor Kolonel David Crockett 1786-1836, Amerikaans volksheld, tevens politicus) is de video van de professor

‘een analyse van een amateur die zijn mooiste partij laat zien. Hij negeert enkele nauwkeurigheden in de opening die zich aan beide kanten voordoen. Hij laat geen alternatieve zetten zien voor sommige aantoonbare fouten. Echter, ondanks deze tekortkomingen bezit de presentator een enthousiasme die voor mij erg verfrissend is. Deze video is een grote inleiding in de Ideeën van Jeremy Silman (evenals in de onvolprezen ideeën over schaaklessen van GM Alexander Kotov, mijn persoonlijke favoriet onder de schaakdenkers). Ik beveel iedereen aan die de grondbeginselen van schaken wil leren of die een methode zoekt om schaakles te geven, om naar deze video te kijken.’

Zie voor meer lessen:

www.idahochessassociation.org/kerryshirts.asp

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2012!

N.b. Een goede daad voor 2012 is om alvast te beginnen met het zoeken naar collega’s in uw onderneming (bedrijf of overheid) die kunnen schaken. Daarbij bent u niet gebonden aan een bepaalde plaats. Als uw onderneming vestigingen over Nederland heeft verspreid, kunt u samenwerken om een team te vormen. Bijvoorbeeld Shell die in Nederland 11.000 medewerkers heeft. Zo kunt u een of meer teams samenstellen voor het NK Bedrijvenschaak 2012. Het is het meest luxueuze kampioenschap voor amateurs van het jaar. Zie

www.schaakbond.nl/wedstrijdschaak/kalender/2012/nk-bedrijvenschaak-2012

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.