Vrijwilligers gevraagd voor Schoolschaaksite.nl

Allen een gezond en voorspoedig schaakjaar toegewenst!

Ons voornemen voor 2012 is een nieuwe website te lanceren. Schaaksite.nl bestaat nu twee jaar en is een groot succes geworden. Het is de meest bezochte schaaksite in Nederland en België. Met name het brede aanbod van schaakonderwerpen wordt door onze bezoekers zeer gewaardeerd.

In 2012 willen we ons gaan richten op het basisonderwijs. In ons land is er geen website waar alle informatie te vinden is voor leren schaken en schaken op de basisschool. Onbegrijpelijk maar waar. In ons land zijn er ca. 7000 basisscholen met ca. 1,6 miljoen leerlingen.

Schaken en leren schaken heeft een positief effect op de leerontwikkeling van jonge kinderen. Schaken is ook een koninklijk spel en een meesterlijke sport en verdient daarom meer aandacht op onze basisscholen.

Slechts 0,2 % van de basisschoolkinderen is lid van een schaakvereniging c.q. direct lid van de KNSB middels SpeelZ. Het aantal kinderen dat jaarlijks in de een of andere vorm schaakles krijgt op school of op de schaakvereniging ligt naar verwachting ruim onder de 1%. Er is dus nog een wereld te winnen!

Zoals al aangekondigd in ons artikel Naar een Deltaplan voor het Schoolschaak willen we begin 2012 een nieuwe landelijke site lanceren met de toepasselijke naam

Schoolschaaksite.nl

De bedoeling van deze site is om enerzijds uitgebreid informatie te verstrekken aan alle geïnteresseerden en anderzijds veel te publiceren over de praktijk van alle dag op onze basisscholen waarbij de kinderen een belangrijke rol zullen spelen.

Wij doen een oproep aan iedereen om mee te doen met deze site. De opzet vraagt veel tijd en energie en veel handen maken dan licht werk.

Wij hebben een ruwe opzet (zie bijlage) gemaakt van de inhoud van de site en iedereen die een bijdrage kan leveren is welkom. Naast nieuwe artikelen, foto´s, video´s etc. zijn ook eerder gepubliceerde items die in dit concept passen meer dan welkom.

Schaakdocenten mogen een eigen pagina inrichten met een link naar de eigen website, indien van toepassing.

Laat ons niet in de steek want onze jeugd heeft de toekomst!

Meld u aan en mail naar:

Schoolschaaksite@gmail.com

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.