EEN REGELMATIGE OVERWINNING – TOCH? (Klasse 3B)

In de belangrijke wedstrijd tegen UVS-2 – bij verlies zouden we akelig dicht bij de onderste plaatsen komen – moesten we het stellen zonder Henk Riepma en zonder de inspirerende aanwezigheid van teamleider Roel Evertse. Maar in hun plaats hadden we twee invallers die er zin in hadden.

Laat ik beginnen met mijn eigen partij, dan hebben we dat gehad. De opening zag er zonnig uit: een doorgeschoven pion op c6 en aanvalskansen op de andere vleugel, dat bood perspectieven. Maar de aanval bleek gebakken lucht en de pion werd eenvoudig geconsumeerd. Dan maar verder volgens het recept van Coen Zuidema (kennen jullie die naam nog?): Als je verloren staat, geef de tegenstander dan zoveel mogelijk verschillende manieren om te kunnen winnen. Zo’n keuze is altijd moeilijk. Maarten van Rooij kon kiezen tussen doordouwen in het eindspel en een mooie combinatie. U raad het misschien al: hij koos voor de combinatie, maar daar zat een groot gat in. Hij zijn pion kwijt, en ik ontsnapt met een blauw remise-oog.

Nee, dan Marius. Die liet zien hoe je een aanval echt voert. Een loper op g4 die de halve partij in stond maar niet geslagen kon worden, een stukoffer op h3 en vervolgens ondekbaar mat. Klasse, Marius! Daarna had ik tijd om de overige borden te bekijken. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.