Paul Keres 3.5 (Klasse 3C)

Ik was ooit op een feestje waar het barpersoneel zich er makkelijk vanaf maakte door één CD in de speler te stoppen en die op repeat te zetten. Zodoende hoorden wij de hele avond alleen maar Norah Jones. En wat zong zij? "And I’m singing the same lines all over again…". Hoe toepasselijk.

Het derde team van Paul Keres staat kennelijk ook op repeat. Elke wedstrijd hetzelfde. Na een uurtje spelen staat er een haag van mensen rond mijn bord, dat in brand staat terwijl de partij nog nauwelijks de theorie uit is. Ondertussen blundert er iemand aan de staartborden. Deze keer deed Kees meteen maar een toren de deur uit, zodat hij direct op kon geven.

Gelukkig hebben we mensen aan de topborden om zulke ongelukjes op te vangen. Colijn liep in rap tempo over RAG de Graaf heen. Een consequente partij: Colijn (wit) viel aan op de koningsvleugel, zwart op de damevleugel. Beiden braken er vlot doorheen, want aan verdedigen deden ze niet. Maar omdat beide partijen kort gerokeerd hadden, was het Colijn die zijn tegenstander mat zette. Bas won eveneens, ik heb geen idee hoe. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.