Stukkenjagers 1 houdt knap stand (Meesterklasse)

Oké, de koppositie in de Meesterklasse wordt – op bordpunten dan – overgenomen door Utrecht, maar in ronde 5, op 7 januari, leverde Stukkenjagers 1 wederom een zeer knappe prestatie. In Den Bosch werd tegen HMC een gelijkspel ‘voor de poorten van de hel weggesleept’, aldus non-playing teamleider Cor van Dongen. In extremis wisten Jan Sprenger (bord 8) en Frans Konings (9) slechter staande eindspelen te keepen, terwijl Stefan Beukema (10) een vol punt binnentikte. Daarvoor hadden vooral Bianca Muhren (aan bord 2 tegen IM Miedema) en Mart Nabuurs (bord 4 tegen IM Burg) met zeges het ratingverschil van maar liefst 144 punten per bord al aardig geneutraliseerd. Dat lukte Mark Clijsen (1), Mark Haast (3) en Herman Grooten (7) niet, maar Anne Haast (5) en Tijmen Kampman (aan 6 tegen IM Bosch) brachten nuttige halfjes in. De volgende keiharde noot om te kraken is op 11 februari Voerendaal, de ruimbebuidelde Nummer 3 in de rangschikking.

Drie niveaus lager, in 3F, zette Stukkenjagers 2 een belangrijke stap op weg naar verkleining van de kloof met het vlaggenschip. In Krimpen aan den IJssel werd tegen de gelijknamige medekoploper de vijfde zege in successie geboekt: 5-3. Jiri Obels fungeerde aan bord 2 een halfuur lang als kop-van-Jut tegen de sterkste Krimpenaar. Maar daarna klaarde de lucht geleidelijk op door zeges van César Becx (4), Fré Hoogendoorn (6) en Peter Huibers (8). Toen ook Erik Nicolai (7) in tijdnood wist door te drukken, viel topscorer Martijn Blom (5) de eer te beurt het beslissende punt binnen te tikken. Daardoor konden de nederlagen van Reinier Jaquet (1) en Karel Storm (3) de feestvreugde bij Zorba niet meer drukken.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.