A1 en A2 winnen, A3 speelt gelijk (Klasse 1A, 3C en 3D)

A1 van Philidor in Leeuwarden

A1 bleek te sterk voor Philidor. Jelmer Sminia (uitstekend op dreef dit jaar), Tobias Kabos, Stan van Gisbergen en Kevin Tan zorgden voor de overwinningen en compenseerden daarmee de nederlagen van Dennis Brouwer en Fitzgerald Krudde. Lody Kuling zat aan het kopbord en speelde remise, net als Matthew Tan, Sybolt Strating en el Capitano Sander Los, zodat A1 met een 6-4 zege op zak terugreisde.

A2 wint van De Waagtoren (door Florian Jacobs en Henk Boot)

Zand, zand en nog eens zand. De laatste twee KNSB-wedstrijden hadden maar één matchpuntje opgeleverd tegen tegenstanders waarvan we hadden gedacht te kunnen winnen. Goed, dan beginnen we in het nieuwe jaar opnieuw. Deze keer stond de wedstrijd tegen het trots bovenaan staande De Waagtoren op het programma. Een mooi moment voor een goed resultaat tegen een echt sterk team, waarin nog drie spelers konden bogen op een 100% score. Het leek er zaterdagmorgen even op dat er toch nog wat zand in de goed geoliede opstelling zou komen, maar gelukkig werd Michiel Harmsen als supersub net op tijd bereikt.

De storm van de afgelopen dagen bleek ons goedgezind. Zelf hadden we precies op tijd het zand uit de lagers gekregen en liep alles op rolletjes. Zou een scheefhangend schilderij wat zand in de ogen van de spelers van de thuisclub hebben gestrooid? Bij ons vertrek uit het mooie t Gulden Vlies hing het schilderij trouwens wel weer recht. Te laat: de Waagtoren had al in het zand gebeten.

De wedstrijd begon tamelijk rustig. Blonde jongedames schreden blozend langs om prima koffie te schenken en het lallende gelach dat later uit het grand café onder ons somtijds zou opstijgen was nog nergens te bekennen. De tegenstander van Paul-Peter Theulings speelde de opening wel erg slapjes en plaatste reeds voor de 20e zet een remiseaanbod. De meeste andere borden lieten een soepel draaiend A2 zien, zodat het remiseaanbod in, zo bleek achteraf, zelfs duidelijk betere stelling werd aangenomen. Vervolgens informeerde Michiel Harmsen of hij een tactisch vroeg remiseaanbod mocht doen. De reden was nogal prozaïsch. Michiel had niet de dichtbij het speellokaal gelegen parkeergarage gevonden en hij had de auto wat verder weg moeten parkeren voor de maximale periode van 3 uur. Daardoor kwam hij een kwartiertje te laat binnen, maar na tien minuten bedenktijd had hij tien gewone Franse zetjes gedaan, terwijl zijn tegenstander verrassenderwijs voor even normale zetten toch een uur had uitgetrokken. Toen Michiel met een krachtige damemanoeuvre een witte pion op f4 ophaalde was remise nu niet het eerste waarmee teamleider Henk wilde instemmen. Liever werd Henk uit wandelen gestuurd om de honger van de parkeermeter te stillen. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.