De lijdensweg van de bovenste helft (Klasse 3E)

Op 7 januari 2012 speelden we tegen het sterke Promotie. Hadden we voor aanvang van deze wedstrijd nog een beetje hoop op een kampioenschap kunnen hebben, na deze ronde lijkt dit wel ver weg.

En dat terwijl Quirinius nog wel zoveel moeite had gedaan om mee te kunnen doen. Aanvankelijk leek het erop dat hij in het weekend zou moeten werken, maar door zowel de weergoden te bespelen als een schip met pech terug naar de haven te laten sturen, heeft hij het werken met twee dagen kunnen uitstellen om nog mee te kunnen schaken. Dat zien we graag Quirinius! Ook dank aan Marco de Mooij, die tot vrijdag standby heeft gestaan om eventueel Quirinius te kunnen vervangen.

Zoals gezegd, Promotie is een sterkte tegenstander. Dat wij voor aanvang van de wedstrijd nog een matchpunt op ze voorstonden heeft meer te maken met verschillen in zwaarte van het programma dan met een verschil in schaakkracht.

Aan de eerste vier borden zaten voornamelijk onze puntenscoorders. Dat beloofde wat, maar helaas laat het uitslagenbriefje zien dat deze ronde een nivellerende werking heeft gehad op de individuele scores. Oftewel, de eerste vier borden hebben het zwaar gehad. Anders gezegd, van de 2,5 punten die ons team heeft vergaard zijn er 2,5 behaald aan de onderste vier borden. Voor de volgende ronde ga ik de opstelling denk ik maar spiegelen.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.