Ricoh SC Purmerend is ‘t kwijt (Klasse 1A)

Het aureool van onoverwinnelijkheid heeft plaatsgemaakt voor de status ‘aangeschoten wild’.

Ricoh SC Purmerend verloor zaterdag voor de tweede keer op rij en niet zo zuinig ook. De landelijke eersteklasser moest in Enschede met 7½-2½ buigen voor Braceland ESGOO dat tweede op de ranglijst staat en voor het duel met Purmerend een ‘blik’ met Duitse betaalde krachten, waaronder enkele internationaal meesters, had geopend. Zelfs grootmeester Dimitri Reinderman, die tot zaterdag in anderhalf jaar tijd al zijn partijen voor Purmerend had gewonnen, beet in het stof.

Met de wetenschap dat in de volgende ronde de sterkste club van Nederland, En Passant uit Spakenburg, wacht beginnen de Purmerendse schakers nu naar onderen te kijken. “Want het kampioenschap is uit zicht, maar veilig gespeeld hebben we ons ook nog niet”, stelde speler Pieter Hopman na afloop. In normale doen hebben we ook tegen En Passant met al zijn grootmeesters en meesters een kansje, maar de vorm is helemaal zoek.”

Hopman was één van de weinige lichtpuntjes op deze zaterdagmiddag, althans als op puur het resultaat afgegaan wordt. De Beemsterling, die eind deze week zijn opwachting maakt in de grootmeestergroep C van het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee, stond na de opening verloren maar had het geluk dat zijn tegenstander daarna niet goed wist hoe te vervolgen. Daarna ontfutselde Hopman hem een kwaliteit en won de partij. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.