SV Voerendaal herpakt zich in het nieuwe jaar! (Meesterklasse)

Na de zeer teleurstellende en verdiende nederlaag tegen Apeldoorn, heeft SV Voerendaal iets goed moet maken in de overige rondes. De promovendus BSG uit Bussum heeft dat aan den lijve moge ondervinden. De Limburgers hebben niets aan het toeval overgelaten en kwamen met één van hun sterkste opstellingen naar café Keulen. Slechts op bord 3 had BSG een ratingvoordeel; dit leverde uiteindelijk ook de enige Bussumse overwinning op.

Bord 1: De zwarte koningsstelling van GM Felix Levin (2500) werd stevig onder vuur genomen door IM Robert Ris (2388). Felix dirigeerde enkele stukken ter verdediging naar zijn monarch en Ris zette al zijn creativiteit in om de aanval gaande te houden. In de post-mortem toonde Ris enkele fraaie mataanvallen., maar Felix hield het droog.

Bord 2: In één van zijn favoriete systeempjes speelde IM Daniel Hausrath (2506) een nieuwtje. “Das war aber schlecht”, vertelde Daniel de volgende dag lachend. Daniel kwam een pion achter en had daar meer voor voldoende compensatie voor. Op het moment dat Daniel twee lichte stukken voor een toren kreeg, begon het betere breiwerk. In het eindspel verhoogde Daniel de druk op de zwarte damevleugelpionnen. De oud-Nederlands jeugdkampioen Lars Ootes (2326) kon het tij niet keren.

Bord 3: De Sicilaanse Verdediging van IM Oscar Lemmers(2389) kan veel verdragen. Tegen het langzame maar zekere sloopwerk van GM Alexander Berelowitsch(2569) was de zwarte koningsstelling helaas niet bestand.

Bord 4: Het evenwicht in de partij GM Andrei Orlov (2523) – IM Leon Pliester(2381) was lange tijd niet verbroken. In tegenstelling tot Apeldoorn bleef Andrei nu doormelken. Dit werd in de tijdnoodfase beloond met pionwinst. “De rest is een kwestie van techniek”, spraken de kiebitzers aan de bar. Ze hadden gelijk.

Bord 5: IM Ali Bitalzadeh(2405) koos tegen Lennart Ootes (2203) een opening die je niet met de Franse Slag mag spelen. Onder het toeziend oog van The Flow verdedigde Ali eerst zijn koning om zich daarna te gaan wijden aan de halfopen c-lijn. Met het binnenvallen op c3 werd het fundament van de witte stelling ontnomen. Niet veel later gaf Lennart op.

Bord 6: GM Mihail Saltaev(2489) verdedigde zich tegen Tatjana Rozenfeld (2114), de levensgezellin van GM Berelowitsch. “Een kat in een bakkie”, dachten vele spelers en toeschouwers. Echter, in de eerste uren van de partij kon men niet aan de stelling zien dat er een ratingverschil van 375 punten tussen beide spelers stond. In de tijdnoodfase kon Mihail het eindspel in zijn voordeel beslissen. Lees meer…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.