Spanning te snijden bij start van het RSB PJK

Overzicht PJK categorie A

We hadden er lang op gewacht maar eindelijk was het weer zover, het persoonlijk jeugdkampioenschap van de RSB. Na enige jaren ontrouw keerde het PJK-circus terug in de armen van het vertrouwde Libanon. Er was voldoende parkeerruimte en de hongerige meters hoeven in het weekend gelukkig niet gevuld te worden. Statig gebouw, hoge plafonds, ouderwetse grandeur, een uitstekende gelegenheid om ons talentvolle kroost aan het werk te zetten.

Voor de deur ontmoeten we bijna-meester Ypma, die kennelijk zijn plaats op het NK veilig wil stellen. Bij binnenkomst blijkt de organisatie perfect in orde. Met Rick van der Pluim krijgt Nederland weer een traditionele toernooidirecteur. Als we in 2028 de Olympische spelen naar Nederland halen, weet ik wel wie de touwtjes in handen krijgt. Rick had vele hulpjes uit Spijkenisse gecharterd voor het dirigeren van de verschillende groepen. Simon van der Beek zat achter de computer te dromen van het nieuwe denksportcentrum en Ab flitste in zijn beste pak naar binnen voor een eerste serie foto’s.

Langzaam druppelden alle kandidaten binnen, vergezeld van ouders en jeugdleiders. Tjerk Tinga, met een contractvoorstel van Charlois in zijn zak, keek tevreden toe hoe alles strakjes verliep. Gerard van der Wouden duwde een schare Moors talent naar binnen en onder aanvoering van de musketiertjes zag ik een aantal nieuwe gezichten uit Sliedrecht. Jan Sijbesma had een elftal Klim-Oppers opgesteld en Theo Heukels bracht een bataljon infanterie uit Krimpen. Ik herkende een aantal ouders van de interviews en ging bij de bar voor koffie. Twee broodjes knakworst als ontbijt en deze dag kon niet meer stuk.

Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.