Zware strijd in Wijk aan Zee

Wijk aan Zee * Na de vierde ronde van het Tata-toernooi staan de favorieten Magnus Carlsen en Levon Aronian op de eerste plaats. Carlsen (Noo) kreeg het met zwart niet moeilijk tegen de Italiaan Fabiano Caruana maar er zat ook niet meer in dan remise. Aronian (Arm) hield een piepklein voordeeltje over uit de opening en ook al was dat objectief niet voldoende voor reële winstpogingen, hij bleef het proberen. Op de 45e zet beging Kamsky een blunder, de constante onaangename druk werd hem te veel. Door deze psychologische overwinning kwam Aronian weer langszij Carlsen en zij leiden het veld voor de eerste rustdag vandaag met 3 punten.

Anish Giri was als eerste klaar, hij speelde een soort van rustdagpartij tegen de Amerikaan Hikaru Nakamura, in achttien zetten was de remise een feit. Loek van Wely zat lange tijd tegen een nadelige stelling aan te kijken en tegenstander Vassily Ivanchuk dacht zichtbaar te gaan winnen. Toen Van Wely echter met een studieachtige wending middels een stukoffer nog net via een dame-eindspel het verlies wist te voorkomen, was Ivanchuk de draad kwijt. Na afloop liep hij hoofdschuddend zonder wat te zien dwars door de houten deur van sportcentrum De Moriaan. Een zinloze reactie, respect voor de artistieke, inventieve verdediging van zijn tegenstander was meer op zijn plaats geweest. Lees meer….

1 Comment

  1. Avatar
    SteinUmStein januari 18, 2012

    Leuk dat Bohm denkt dat Carlsen het niet moeilijk kreeg. Volgens Chessbase had Caruana toch duidelijke winstkansen!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.