Aronian terechte winnaar

Partner Arianne Caoili (zij werd eerste in groep 2B) en Levon Aronian! (foto Ab Scheel)

Wijk aan Zee * "De eerste plaats op de wereldranglijst vind ik niet interessant, ik wil gewoon toernooien winnen", sprak de winnaar van het 74e Tata-schaaktoernooi, de Armenier Levon Aronian. Met een korte remise tegen de Rus Teimoer Radjabov stelde Aronian zijn zege veilig. Hoogwaardigheidsbekleders en de pers uit zijn geboorteland waren aanwezig hetgeen illustreert hoe de schaaksport daar leeft. Natuurlijk vergelijkt de buitenwereld wel de prestatie van de nummer een: de Noor Magnus Carlsen. Hij eindigde op een vol punt achterstand op de gedeelde tweede plaats, zodat de nummers een en twee van de mondiale lijst dichter bij elkaar komen en een kleine voorsprong behouden op de officiële wereldkampioen Viswanathan Anand. lees meer….”>

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.