Bianca persdienst Muhren

Schaakster Bianca Muhren werkt bij de persdienst van Tata Steel Chess. Ze maakt dagelijkse videojournaals waarvoor ze de deelnemers van de A, B en C-groep interviewt. Daarbij probeert ze de verliezers te ontzien. Bianca: ‘Ik weet hoe dat voelt, als je net hebt verloren zit je niet te wachten op iemand die je allerlei vragen gaat stellen.’

‘Niet-schakers begrijpen dat niet. Bij voetballen worden de winnaars en de verliezers geinterviewd. Maar de persdienst is er niet alleen voor leuke interviews, we willen ook dat deelnemers aan ons toernooi zich hier prettig voelen. Als ze een keer aangeven dat ze geen interview willen houden, pushen wij ze niet’, vertelt Bianca.

Bianca vindt Anish Giri de leukste schaker om te interviewen. ‘Hij komt altijd met leuke antwoorden en hij heeft een schattig lachje. Ik ken hem sinds hij in Nederland is, hij woont in Rijswijk, wij in Delft en hij reed weleens met ons mee naar toernooien. Nu vraagt hij me vaak: "Ga je weer interviewen? Dan bedenk ik vast wat antwoorden!"Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.